Lluís Millet, Esbart

 

 

Contacte:

Societat La Violeta de Gràcia.

 

Logotip:

 

Banderí:

 

 

 

 

Any 1960 a 1969:

L'Esbart Lluís Millet va ser fundat per Joaquim Navarro i Bonet l'any 1962.

Navarro havia estat deixeble de Josep Bial i Serra dins l'Esbart Folklore de Catalunya.

Esbart Lluís Millet anys 60 del sXX.

 

Pèrit tèxtil de professió, exercí d'empresari del sector, però la inquietud cultural va caracteritzar la seva vida. Fins no fa pas gaire encara presidia l'associació sorgida de l'Esbart Lluís Millet, del que fou fundador i director durant molts anys, creant algunes coreografies que segueixen vives en ser interpretades per esbarts d'arreu de Catalunya.

Fundador i vicepresident de l´Agrupament d´Esbarts Dansaires de Catalunya.

Al marge de les condicions innates per la coreografia, Joaquim Navarro fou un notable promotor cultural. A ell es deuen iniciatives com les Jornades Internacionals Folklòriques i l´Aplec Internacional de la Sardana, que es segueixen celebrant, i l´organització d´un Congrés Mundial de Dansa Tradicional. També participà activament en l´Obra del Ballet Popular i en la creació de l´Agrupament d´Esbarts Dansaires de Catalunya, del que fou un dels fundadors i vicepresident.

També va ser membre del Comitè Internacional d´Organitzadors de Festivals (CIOFF), càrrec que possibilità moltes sortides d´esbarts dansaires a l´estranger. Amb l´Esbart Lluís Millet va portar les danses catalanes a festivals d´Europa i Amèrica. La seva darrera realització fou l´Homenatge als Sardanistes que mantingueren viva la sardana en els temps difícils de la postguerra.

 

 

 

Any 1970 a 1979:

En primer terme Joaquim Navarro (Quimet) ballant la Dansa de Castellterçol amb altres directors d'esbarts. Aplec d'Esbarts a Montserrat.

Esbart Lluís Millet a l'Aplec d'Esbarts a Montserrat.

Esbart Lluís Millet ballant en l'Aplec d'Esbarts a Montserrat.

Esbart Lluís Millet ballant en l'Aplec d'Esbarts a Montserrat.

 

 

L'any 1972 va instaurar les Jornades Internacionals Folklòriques sota el lema «Les danses dels pobles pel nostre poble», que es van fer a Barcelona fins al 1979. A partir d'aquell any van començar a celebrar-se per tot Catalunya, organitzades per l'Associació per a la Difusió del Folklore.

Artícle del Diari AVUI de l'any 1979.

 

 

 

 

Any 1980 a 1989:

Les seves actuacions s'han pogut veure també en altres països, com ara a Israel, on l'esbart va viatjar l'any 1980.

 

Artícle del Diari AVUI referit a les JIF. Any 1981.

 

    

Retalls de diari anunciant les JIF 1981.

 

 

Artícle del Diari AVUI referit a les JIF 1982.

 

 

 

 

 

 

Any 1990 a 1999:

Artícle del Diari de Barcelona de 1991.

 

 

 

 

Any 2000 a 2009:

 

 

Dissabte 25 de març de 2007 mor Joaquim Navarro i Bonet, al seu domicili de Gràcia als 73 anys, col·laborava il·lusionat en l´organització del cinquanta aniversari de la fundació de l´Esbart Lluís Millet.

 

 

 

 

Any 2010 a 2019:

El 19 de desembre de 2012 l’Esbart Lluís Millet va presentar a la sala d’actes de La Violeta el llibre “Esbart Lluís Millet 50 anys d’història (memòries de Joaquim Navarro i Bonet)”. L’acte va tenir lloc el dimecres 19 de desembre, i va comptar amb una cinquantena d’assistents. Durant l’acte hi va haver diferents parlaments, que van elogiar la trajectòria de l’Esbart i van fer un emotiu recordatori del seu fundador Joaquim Navarro.

Los comentarios están cerrados.