El primer referen sobre la Colla de Petits de Palau que hem pogut trobar fins ara, és el que segueix:
L'any 1928 te lloc la trobada de colles de Gitanes a Mollet, a la Plaça de Mercadal; segons diuen “...unes quatre-mil persones enfilades en els palcos, en els balcons, terrats i en la mateixa plaça, veuen l’espectacle...”
"Van entrant a plaça les colles; hi ha que disposen de vuit parelles i altres de dotze parelles. Els homes llueixen barretina vermella o morada segons la colla i manta o tapaboques i faixa de seda. Les dones flors al cap i grossos mantons de Manila.
Una vegada ja han saludat es treuen la manta i la jaqueta els homes i el mantó les dones o nenes segons sigui la colla.
Les danses obligades són el “schotisch” o Xotis. Una vegada han acabat, les autoritats llencen caramels per les balladores i puros pels balladors. Els encarregats de recollir-ho per cada colla son els Diablots. L’entusiasme és tan gran que hom llença fins i tot bosses plenes. Quan arriba la Jota, que és la part més esperada, els Diablots de cada colla comencen a cridar frases d’alè a la seva colla per animar-la i el públic s’afegeig".
Hi van participar entre altres les colles següents: Colla del Burro de Parets, Colla dels Casats de Mollet, Colla dels Petits de Palau, Colla de Fadrins de Mas Rampinyo, Colla de l’Ametlla, Colla de Parets, Colla de l’Ullera de Mollet, Colla dels Hereus de Mollet, Colla del Foment de Mollet.