Centre Catòlic de l’Hospitalet, Esbart del

 

L'Esbart del Centre Catòlic de l'Hospitalet, estava dirigit pel Mn José Arpa.

Aquesta serie de fotografies de l’ermita de Bellvitge ens arriben via Cels Dobaño, que cedides per l’Elvira  Solà i Adalid,  les ha compartides al grup de facebook de l’ermita de Bellvitge. Cels ens comenta que l’Elvira és del Prat, i que ella com molts veïns i veïnes de l’altra banda del Llobregat, venien caminant o en bicicleta als diferents aplecs que es realitzaven a l’ermita.

Peregrinació a l'ermita de Bellvitge. Camí que anava des de la Granvia cap a l’ermita amb motocicletes aparcades i els veïns que anaven a reunir-se a la plaça de l’entrada. Any 1956.

L’aplec l’organitzava la "Hermandad Sindical de Labradores" i aquest que veiem és el de la Pasqua Florida, o el del dilluns de Pasqua de Resurrecció, concretament de l’any 1956. No he trobat els actes d’aquest any, però sí els de l’any abans.

“Comenzaron los actos por la mañana, con un solemne oficio, durante el cual hizo una magnífica prédica el reverendo doctor Tena. Seguidamente y en la explanada situada frente a la mencionada ermita, se celebró una selecta audición de «ballets», a cargo del «esbart» del Centro Católico de Hospitalet de Llobregat, dirigido por el señor vicario don José Arpa, y el «Esbart Dansaire» del Prat. Tras de los «ballets», siguió una destacada audición de sardanas, que fue seguida y bailada por innumerable cantidad de asistentes” (La Vanguardia 13.04.1955, pàg. 20)

A l’ombra de la façana de l’ermita es poden veure els músics envoltats d’una gran multitud. Any 1956.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bibliografia i fonts consultades:

“L’abans. L’Hospitalet de Llobregat. Recull Gràfic 1890-1965” de la Mireia Mascarell, editat per l’editorial Efados a l’any 2003.

Grup de facebook de l’ermita de Bellvitge.

L'Hospitalet de Llobregat imatges retrospectives d'una ciutat.

Los comentarios están cerrados.