El dissabte 9 de juny de 2017, un grup d'ex-dansaires andorrans, encapçalat per Teo Armengol, va organitzar una trobada per recopilar material gràfic i experiències del ball del contrapàs, que es balla el diumenge de Festa Major.
La dansa va deixar de ballar-se als anys 80, quan el comú va decidir que el ballés únicament l'Esbart Dansaire d'Andorra la Vella. Deu anys més tard, a petició d'un col·lectiu d'exdansaires, es va decidir fer una ballada per part de l'esbart i una segona amb participació del poble.
La plaça del Consell va ser l'escenari d'un ball tradicional, com és el contrapàs. Un centenar de persones es van apropar per gaudir d'aquesta dansa tan arrelada a Andorra la Vella.
Durant el matí de dissabte, es va anar escanejat el material i els exdansaires van visitar una exposició. A tres quarts d'una, es va fer una ballada del contrapàs a la plaça del Consell que va acabar amb un petit refrigeri encapçalat per la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol; el cònsol menor, Marc Pons; i la consellera de Social, Ester Vilarrubla.
Marsol va destacar la bona rebuda d'aquesta tradició cultural i a més, els exdansaires li van donar l'honor d'iniciar el contrapàs amb el bastó típic del ball, element que va utilitzar també per iniciar el contrapàs de la festa major d'Andorra la Vella.
Teo Armengol va manifestar la importància d'aquesta trobada pels dansaires, ja que és un aplec de tota la gent que ha ballat el contrapàs.
A més, l'exdansaire va explicar que "tots els ballarins s'havien vist alguna vegada ballar però mai s'havien retrobat tots junts". Armengol va afegir que "per la parròquia significa molt veure el patrimoni de la gent que ballen el contrapàs, això no té preu".
L'exdansaire va explicar que com no hi havia informació referent al contrapàs s'està fent un treball de recerca sobre aquesta tradició, per tal de documentar-la i que passarà a ser patrimoni del comú d'Andorra la Vella.