Gegants de Moià

 

La Vila de Moià te una tradició gegantera de més de 135 anys. Fou l'any 1883 Quan a l'apareixer la primera Parella de gegants, el sentiment geganter és va Començar a impregnar Tots els Moianesos i moianesos.

Amb la guerra civil espanyola, Moià és va quedar orfe de gegants Fins l'any 1944 amb l'estrena d'1 nova Parella de gegants reis el Ferran i Isabel que van adoptar el MATEIX paper que els gegants anteriors Sortint anualment per Corpus i Festa Major el 15 i 17 d'agost.

No fou Fins l'any 1982 amb la revifada gegantera que és va crear de la Colla Gegantera de Moià, que eren a a els encarregats de tenyir cura dels gegants i capgrossos organitzant també la trobada gegantera amb el sistema d'Intercanvi. La colla gegantera de Moià és va crear amb els primers Membres que procedint dels Armats de Moià, a a els Seus Fundadors foren en Sebastià Padrissa i Loreto Rovira, Jaume Candell i M. Àngels Vilalta, i Eugeni Arisa.

 

La colla gegantera és va anar incrementant con los anys amb la creació de el grup de grallers l'any 1987 i nous Portadors, cosa que evidencia que la Vila de Moià te una gran estima pèls Seus gegants i AIXÍ s'a demostrat a l'Llarg dels anys en què la colla gegantera han Anat augmentant no Només amb a els Membres sinó también amb el nom els figures festives que representin Moià amb el Trapella, el Toll, la Teixonera i el Grony.

A l'actualitat la colla gegantera la formin una cinquantena de persones que treballen per tal de portar a Terme els activitats anuals: Trobada de gegants (darrer dissabte de juliol), els havaneres (el primer dissabte d'agost), la Festa Major ( a els dies 14, 15, 16) i la Festa de l'Arbre Fruiter (17 d'agost).

La colla gegantera va ser una de les colles Fundadors de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya i ha mantingut sempre una relació Molt FOTOS DE amb l'ACGC assistint amb els gegants i capgrossos a l'estrena de l'Treball i la Cultura a Montserrat l 'any 1988 AIXÍ com també participant a les Ciutats Geganteres i trobades Nacionals de Capgrossos que S'HAN Organitzat.

 

Los comentarios están cerrados.