Espectacles cicle infantil

 

Benvolgudes i benvolguts us volem proposar i aconsellar uns espectacles de cultura popular com a complement a les activitats proposades per als vostres alumnes de preescolar i infantil.

 

1a proposta:

EN PATUFET.

SINOPSI:

“Patim, patam, patum. Homes i dones del cap dret. Patim, patam, patum… No trepitgeu a en Patufet! ”Coneguda cantarella d’un dels contes infantils més populars a la nostra terra, un dels que tots considerem més nostrats… però realment és així?
En Patufet, és un conte que en les seves diferents i adaptades versions, és present a pràcticament totes les cultures. En algunes, com la nostra vestit amb faixa i barretina… imatge molt diferent de la d’en Tom Thumb, en anglès.
Els seus orígens són diversos i no gaire clars. Alguns diuen que és un conte de fades alemany; però en canvi la versió anglesa situa la història en el fantàstic món llegendari del Rei Artús, versió escrita feta pels ja populars Germans Grimm. Història que ja s’explicava des del segle XVI.
D’en Patufet (Pulgarcito o Garbancito, en castellà) , se’n van escriure diverses aventures. Les d’origen anglès, ens mostren a un Patufet sobre una rata com a muntura en el fantàstic món Medieval del Rei Artús. En castellà, trobem històries diverses com que impedeix que uns lladres robin a casa seva, i en una altra ocasió busca refugi en la closca d’un cargol.
Però la història que tots coneixem no és la mateixa a tot arreu. En la versió catalana, sabem que la mare envia a en Patufet a buscar safrà; i després quan li porta l’esmorzar al pare el sorprèn una tempesta i s’amaga sota una col. La col se la menja un bou; i els pares surten a buscar-lo. Quan s’adonen de que en Patufet és dins de la panxa del bou “on no hi neva, ni plou”; li donen de menjar al bou, fins que aquest es tira un pet i en surt el Patufet.

La mare, el pare, el botiguer, en Patufet i altres personatges que us sorprendran.

Escena del camp de cols amb el bou i en Patufet.

 

Contacte: [email protected]  Tel: 627244405.