Espectacles cicle primària

 

Benvolgudes i benvolguts us volem proposar i aconsellar uns espectacles de cultura popular com a complement a les activitats proposades per als vostres alumnes d'infantil i primaria. Tots ells disposen de dossier pedagògic.

 

1a proposta:

PUFF, EL DRAC MÀGIC

SINOPSI
El rei de Rococònia s'ha cansat de complir les seves obligacions i decideix esquivar tots els seus súbdits. El majordom, el primer ministre i el metge el busquen desesperadament per fer-lo servar les seves responsabilitats, però el rei Leopold, que és així com s'anomena, només té ganes de jugar i cantar.
En Roger, un nen del poble, és l'únic que el comprèn i l'ajuda en la seva feixuga tasca.
Un bon dia, un parell de pirates despietats roben la corona del rei. En Roger i el seu millor amic Puff, un drac màgic, decideixen embarcar-se en una aventura a mar obert per recuperar-la.
Topen amb la cucafera, una mena de serp marina, que amb endevinalles i jocs de paraules intenta evitar que arribin a l'illa del gos, refugi on els malvats pirates guarden els seus tresors. Finalment, i amb l'ajuda dels nens i nenes del públic, aconsegueixen prosseguir el seu viatge i recuperar la corona del rei, donant una lliçó de civisme als malvats pirates.
En arribar a palau, en Roger i en Puff són rebuts com a herois i el rei Leopold decideix coronar en Roger.
Aleshores, Puff, el drac màgic, s'adona de les responsabilitats que a partir d'ara haurà d'assumir el seu amic de jocs i creu que es quedarà sol...

Escena de palau.

Escena del vaixell pirata.

Lluita del capità dels pirates i en Puff.

 

Contacte: info@animadedansa.com  Tel: 627244405

 

 

 

 

2a proposta:

ONA, LA FILLA DEL MAR

SINOPSI:

La Dana i en Pau son dos nens que els hi agrada molt el mar i sempre que poden acompanyen el seu avi que és pescador. Un dia van conèixer un cranc i una sirena i junts van fer un viatge fins l'Antartida on rescataran uns pingüíns de ser capturats per un vaixell-pescador-pirata. Durant el viatge coneixeran altres animals marins i també a en Neptú que els salvarà d’un gran tempesta.

Teatre Bartrina. Vista de l'espectacle des de la cabina de control. Escena dels dos pingüins.

Escena a Calella de Palafrugell. Des de la barca de l'avi Castor descobreixen el cranc que serà un gran aliat.

En Neptú plè de còlera fa desencadenar una gran tormenta. Sort de la seva filla Ona que logra tranquilitzar-lo.

 

Contacte: info@animadedansa.com  Tel: 627244405

 

 

 

 

3a proposta:

LES AVENTURES DEL SENYOR MODEST

SINOPSI:

En Modest viu en un indret envoltat d'arbres i animalons amb els que comparteix la seva tranquil.litat. De sobte, el soroll, la contaminació, les deixalles,... faran trontollar l'equilibri dels nostres boscos. Els diferents habitants del bosc es veuen afectats per un nou veí,
el Sr. Pèrfid, que ha decidit instal.lar-se al mig del bosc. Talla els arbres de manera desmesurada, posa paranys per poder atrapar els animalons, dispara a tort i a dret per caçar ocells i conills només per divertir-se i deixa un rastre de deixalles per allà on passa, amb els conseqüents efectes contaminants i destructius que això comporta. Les màquines excavadores provoquen un terratrèmol al formiguer quan les pobres formiguetes encara no han acabat d'omplir el rebost per passar l'hivern. Els ocells estan tots esverats intentant esquivar els trets del Sr. Pèrfid. En Modest i els seus amics, els animalets del bosc, decideixen fer una visita al nou veí per fer-li veure la importància de mantenir l'equilibri del medi ambient. Però en Pèrfid, un home tan insensible com groller, els respon amb tota mena d'amenaces. Serà aleshores quan els nostres amics, amb l'ajuda dels nens i les
nenes, decidiran alliçonar-lo.

 

Contacte: info@animadedansa.com  Tel: 627244405

 

 

 

 

4a proposta:

ELS CONTES D'ANDERSEN

SINOPSI:

Hi havia una vegada en un regne molt llunyà, un emperador que tenia el millor jardí del món. En aquell jardí vivia un petit ocell que quan cantava la gent era feliç. Un dia un comerciant molt estrany li va canviar l’ocell de veritat per un ocell de joguina. Aviat tothom es va cansar d’aquell ocell mecànic. L'emperador va demanar al comerciant que li tornés l’autèntic Rossinyol. L’home estrany li va dir que primer hauria de superar tres proves, si no ho aconseguia perdria el seu regne. L'emperador, molt valent, va dir que sí, que ho faria pel seu país. I va aconseguir, amb el seu triomf, recuperar, l’ocell i la felicitat de tot un poble. Dins d'aquest espectacle hi trobareu quatre contes del prolífic escriptor i poeta danès Hans Christian Andersen: El Rossinyol, La caixa de llumins, La princesa i el pèsol, La nova capa de l'emperador.

El cuiner de palau explica a l'emperador que en els seus jardins hi ha un ocell que canta molt be  que te embadalit tot el poble.

 

Contacte: info@animadedansa.com  Tel: 627244405

 

 

 

 

5a proposta:

LA REBEL·LIÓ DE LES JOGUINES

SINOPSI:

Hi havia una vegada un nen que vivia amb el seu pare i la seva mare, que es passava tot el dia jugant amb l’ordinador. Tenia completament abandonades les seves joguines dins d’un armari que li havia regalat el seu avi. El que no sabia en Martí era que aquell armari era màgic, com la majoria d’armaris on es guarden les joguines. I el que tampoc sabia en Martí era que si deixava molt de temps abandonades les seves joguines, el Virus “crema-joguines” se les emportaria de mica en mica per cremar-les, i, cada vegada que es cremava una joguina, desapereixia una Fada o un Elf en el país de la fantasia. Un Elf liderarà el grup de joguines en la seva rebel·lió i un “Krem-Krum”, una mena de “virus informàtic”, intentarà evitar que les joguines tornin a conquistar el cor del nen. L'Elf, habitant del país de les joguines, li retornarà la il·lusió per compartir i jugar.

Les joguines ben avorrides esperen que en Martí vulgui jugar amb elles.

 

Contacte: info@animadedansa.com  Tel: 627244405

 

 

 

 

6a proposta:

EL FOLLET REMUGACASTANYES

SINOPSI:

Conte inspirat en la tardor i els sers fantàstics de l'imaginari popular.

Julieta, la filla del moliner, és la nostra protagonista. Una nit la va despertar en Txki, el ratolí. Necessitava que l'ajudés perquè al bosc estaven passant coses molt estranyes per culpa de la mala utilització d'una castanya màgica. Junts van passar unes quantes aventures, i, amb l'ajuda de la Fada Muguet van aconseguir desfer tots els embolics que havien ocasionat el Follet Remugacastanyes i el Troll Farfoll. I és que quan es disposa de molt poder l'egoisme i l'avarícia ens ho pot fer perdre tot.

La Julieta es troba amagat dins l'armari en Txiki que ha estat victima  de la màgia del Follet Remugacastanyes.

La fada Muguet amb el Sr Modest portaran el fil conductor d'aquest conte.

El follet Remugacastanyes i el troll Farfoll ordint una malifeta. 

 

Contacte: info@animadedansa.com  Tel: 627244405

 

 

 

 

7a proposta:

BARRABUM, EL NÚVOL QUE NO VOLIA FER PLOURE

SINOPSI:

Barrabum és un núvol de tempesta malcarat que, conscient de la necessitat de pluja, per rebequeria, es nega a ploure. Diferents àmbits es veuen seriosament afectats per aquesta mancança. Els rius i els llacs baixen notablement el seu nivell i els peixos, poc a poc, van
desapareixent. Els conreus es van marcint per manca d'aigua i el menjar escasseja, tant per l'home com per als altres éssers que subsisteixen gràcies als aliments que proporciona la terra. Els ocells també han fugit dels camps per cercar altres indrets més abundants. La llum del sol no arriba amb tota la seva incidència a la terra, les plantes no poden créixer i les persones i els animalons tenen fred. La lluna està força preocupada pels pobres astronautes, que no poden apuntar bé els seus coets i passen de llarg. En general, el nuvolot de pluja que no vol ploure és un gran problema. Rampell, l'astròleg, gran observador del firmament i estudiós dels fenòmens meteorològics, decideix perseguir-lo i baixar-li els fums i així tornarà l'equilibri natural al medi ambient.

L'astròleg Rampell es presenta al públic infantil.

Se sequen els camps perquè un núvol malcarat no vol fer ploure.

Aquest núvol malcarat és en Bum Barrabum Bum Bum.

El pagès i l'espantaocells busquen la forma de fer ploure en Barrabum.

Fins i tot els astres del firmament saben d'en Barrabum.

En Barrabum s'enfronta amb en Rampell.

L'astrònom Rampell cau amb el seu globus aerostàtic al llac que s'està secant.

 

Contacte: info@animadedansa.com  Tel: 627244405

 

 

 

 

 

8a proposta:

ELS QUATRE HEROIS

SINOPSI:

L'espectacle dels quatre herois ens parla de la diversitat. La Terra està en perill. Una amenaça extraterrestre s'apodera d'ella... Una aventura interestel·lar que us transportarà a un llunyà planeta per aconseguir tornar la Terra a la normalitat.

ANIMADEDANSAFREDERICGAUDEVIÑASESPECTACLEQUATREHEROIS

 

Contacte: info@animadedansa.com  Tel: 627244405

 

 

 

 

9a proposta:

EL PETIT PRÍNCEP

SINOPSI:

El Petit Príncep (en francès Le Petit Prince) és l'obra més coneguda d'Antoine de Saint-Exupéry. Es tracta d'un conte poètic i filosòfic sota l'aparença d'un conte per a nens. La primera edició es va fer simultàniament en francès i en anglès a Nova York i va sortir el 6 d'abril de 1943.

La història narra la trobada entre un nen i un aviador, els diàlegs que tenen i com aquests fan replantejar la vida a l'adult. El llibre està il·lustrat amb dibuixos del mateix autor que formen part de la narració i que són tant o més coneguts que el conte. Cada capítol de l'obra, relata una trobada del petit príncep que resta perplex pel que fa al comportament absurd de les «persones grans»; cadascuna d'aquestes trobades pot ser llegida com una al·legoria.

 

 

 

 

Contacte: info@animadedansa.com  Tel: 627244405