Albada del Círcol Catòlic de Badalona, Esbart

 

Fundat el 19 de març de 1879, el Círcol Catòlic de Badalona és una de les entitats més antigues d’entre les que avui dia formen part de l’entrellat social de Badalona.

Des dels seus inicis el Círcol ha volgut tenir un caire cultural i recreatiu, i és per aquest motiu que al llarg de la història s’han creat seccions en el si de l’entitat –artístiques, literàries, esportives i d’esbarjo–, que han anat emmollant-se als temps que els ha tocat de viure. Encara avui l’entitat segueix tenint la voluntat inicial de servei als ciutadans de Badalona, una voluntat expressada a través de les activitats i actes que organitza i de l’activitat mateixa que duen a terme les seccions.  Entitat protagonista durant
molts anys en la vida social de Badalona.

En el decurs dels anys es van anar creant seccions tant esportives com d'esbarjo...

 

 

Any 1970 a 1979:

L'Esbart Albada, creat l’any 1970.  La tasca que dugué a terme en el Círcol i, per extensió, a la ciutat, fou prou important com per ser esmentada.

L’Esbart Albada als anys setanta. Museu de Badalona. . Arxiu del Círcol Catòlic Cuyàs.

 

El mes de novembre de 1970  al Círcol Catòlic se celebra. Festival de Cançó Catalana , organitzat per l’Esbart Albada en una matinal que van actuar Jaume Franch, Elles Tres, Miquel L. Torrens, Miquel-Joan Miquel, el Conjunt Massa, l’Esbart Alada i Maria Cinta.

El mes de desembre de 1970 es va celebrar a la Sala del Carme un Festival d’Esbarts Dansaires.

 

 

 

 

 

 

 

Any 1980 a 1989:

 

 

 

 

 

 

 

 

Any 1990 a 1999:

Una de les seves fites més importants fou la participació en la inauguració dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona 1992 i la creació de les Danses de Badalona, avui considerades patrimoni cultural de la ciutat.

L'Esbart Albada es va dissoldre l'any 1998.

Los comentarios están cerrados.