Arrels de Lleida, Esbart

 

Contacte:

Persona de contacte:

Sr. Xavier Orobitg Llopis
Població:
Lleida
Comarca:
Segrià
Telèfon:
660119319
Pàgina web:
www.esbartarrelsdelleida.com

 

L'Esbart Arrels de Lleida es va constituir l'any 2008 i neix amb una raó de ser molt clara: donar a conèixer el significat i la bellesa de la dansa catalana, respectant al màxim la seva puresa, com a identitat del poble català, considerant que la dansa és una excel·lent manera de comunicació i expressió dels pobles.

Havent mostrat les seves danses en diferents pobles i ciutats del territori català i també espanyol, l'Esbart Arrels de Lleida continua, un camí iniciat l'any 2008, amb molts reptes i projectes per tal de poder oferir les seves danses arreu.

Ballen des de danses més tradicionals fins a danses de nova creació i, fins i tot, de creació pròpia.

 

 

 

Any 2000 a 2009:

L'any 2008 es constitueix l'Esbart Arrels de Lleida.

 

 

 

 

 

 

Any 2010 a 2019:

El divendres 5 d’abril de 2019, l’Esbart Arrels de Lleida va iniciar els assajos d’una tipologia de balls tradicionals catalans que fa prop de 130 anys que es deixà de practicar. Es tracta del Ball de Valencians, una dansa que s’assajà per darrera vegada l’any 1890 i que es l’origen dels balls de moixigangues, falconers i castellers actuals. Per tant, una peça clau, injustament oblidada, de la cultura popular catalana i, sobretot, de la cultura popular lleidatana. Els assajos del Ball dels Valencians de l’Esbart Arrels de Lleida es van realitzar tots els divendres de 8 a 9h del vespre a l’escola Sant Josep de Calassanç de Lleida, amb l’objectiu de poder escenificar una representació al seguici de Festa Major de la capital de Ponent al maig del 2020.

 

 

 

 

 

 

 

 

Any 2020 a 2029:

 

 

 

 

 

 

Los comentarios están cerrados.