Bastoners Pica-soques (Sant Feliu de Buixalleu)

 

Contacte:

Correu e: [email protected]

Facebook: https://www.facebook.com/collabastonera.elspicasoques

Assajos: Colla bastonera de Sant Feliu de Buixalleu, es trobem cada 15 dies al pavelló de Sant Feliu.

Logotip:

 

 

 

 

 

 

 

Any 2000 a 2009:

Colla creada l'any 2008.

Un grupet d’amics i coneguts, es trobaven davant l’escola Les Alzines Balladores, a Sant Feliu de Buixalleu, quan van començar a parlar de les aficions de cadascú. Aquí va ser on va sortir la idea que es podria formar una colla bastonera, ja que al poble encara no n’hi havia cap. La notícia es va començar a escampar a poc a poc, fins que es van reunir 8 joves amb ganes de picar fort, per parlar sobre el projecte que s’acabava d’encetar. L’ajuntament del poble els va proporcionar un lloc on assajar i un professor que els ensenyés. I al cap de pocs dies, es trobàvem tots i començàven a assajar. Així és com es va formar, per primera vegada, la Colla Bastonera Els Picasoques, l’any 2008.

S'ho van agafar com una afició més. Cada divendres es trobaven a la sala polivalent de Sant Feliu de Buixalleu per passar-ho bé i riure una estona, mentre ballaven algun ball, tot molt relaxadament. Llavors, van començar a sortir algunes actuacions, amb la qual cosa vam voler posar una mica més les piles a poc a poc. I a partir d’aquell dia, cada any van perfeccionant i consolidant la colla.

Des de llavors, hi ha hagut gent que ha marxat, gent que ha vingut, gent que ha tornat, nova professora...

 

 

 

 

 

 

 

Any 2010 a 2019:

El dia 1 de maig de 2012 la colla Pica-soques participaven en la trobada a l'Ermita de Santa Barbara de Sant Feliu de Boixalleu.

En aquesta trobada també hi eren presents dos grups de ball del poble, l'Esbart Dansaire Montsoriu i la Colla del Tirabou. Després de la presentació, el grup de petits de l'Esbart Dansaire va sortir davant de tot el públic, que per cert, per lo petits que són, ho van fer molt bé!!! Després, era el torn dels Picasoques, amb el Ball de Bastons de Lleida; a continuació, va tornar a sortir l'Esbart; una altra vegada era el torn dels Picasoques, amb Nyitus; un cop més, l'Esbart; a continuació, Els Picasoques amb Foc; altra vegada l'Esbart; un altre cop els Picasoques amb Joan del Riu; i finalment, la Colla del Tirabou, va fer el seu famós ball.

Fotografia amb tots els grups que hi van participar. 1 de maig de 2012.

 

El dia 20 de maig del mateix any, es va celebrar la diada de Sant Isidre al poble de Gaserans, el patró dels pagesos, on els protagonistes del dia són la colla del Tirabou. Aquests ens van voler convidar, com ja porten fent uns anys, a la colla bastonera els Picasoques, els quals van acceptar encantats de poder col·laborar un any més. Després de la missa, els bastoners van començar a picar fort amb el ball de maulets. Seguidament, la colla del Tirabou es van estrenar amb un nou ball après amb la seva monitora, la Sílvia, el qual era un ball molt elegant i tranquil. I després de dos dels nostres grans balls, la colla del Tirabou va ballar el famós ball del Tirabou, en el qual amb el vals treuen a ballar a la gent del públic.

Cartell aninciador de l'acte. Any 2012.

 

Article aparegut al diari "Baix Montseny"  Maig de 2012.

 

El dissabte 3 de juny de 2012 a partir de les 11.00h del matí comença la celebració de la festa d'homenatge a la vellesa de Sant Feliu de Buixalleu, que es celebrarà a la sala polivalent, organitzada pel mateix Ajuntament. Els Pica-soques, un any més, tornem a ser convidats  en aquest acte, juntament amb l'esbart dansaire Montsoriu, els quals mostrarem i farem reviure l'antiga cultura catalana als nostres avis i àvies del poble.

Seguidament, es va fer l'elecció del padrí i la padrina del poble i, a continuació, hi va haver un dinar de germanor a la mateixa sala, amb tiquets comprats prèviament.

Programa de mà de l'acte. Any 2012.

 

 

 

L'any 2017 no va ser el millor any pels Bastoners Pica-soques. Un article de la revista "Sant Feliu Diu" deia el següent:

"Els Picasoques seguim picant! I dir-ho ens omple d’alegria perquè ha estat un any de mínims: bastoners justets i grallers esbufegant, i, tot i així, hem continuat assajant plens d’entusiasme i ganes de fer feina. Enguany hem celebrat la I trobada Bastonera de Sant Feliu de Buixalleu, dins la trobada que organitza l’ajuntament de Sant Feliu i el tirabou a Gaserans. Els Picasoques vam convidar les colles de Castellar del Vallès, una gran colla veterana i familiar, i la colla de Sant Hilari, una colla jove d’amics i mestres. la trobada va començar just després de l’arrossada del dinar, i va transcórrer divertida i dinàmica, intercalant balls de cada colla, cada una amb el seu estil i tarannà, i música variada. Una temporada més hem estat presents a l’aplec de Santa Bàrbara i la Festa d’Homenatge a la Vellesa, sempre contents de participar i poder picar.
I volem agrair a les bastoneres més joves de la colla: Carla, Júlia, Ona i Xènia, que aquest any ens han acompanyat en assajos i actuacions, perquè així hem pogut repassar i oferir més varietat de balls. Aprofitem la difusió de la revista per fer una crida a tothom que ho vulgui, que s'animi a venir a provar el ball de bastons, de la mateixa manera que si toqueu la gralla, el flabiol o el tambor i ens voleu acompanyar en els nostres assajos i actuacions estarem encantats! Recordeu, els assajos són divendres de 21.00h a 22.30h a la Sala Polivalent".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Any 2020 a 2029:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Indumentària:

 

 

 

 

 

 

 

La música:

La colla de bastoners Pica-soques s'acompanya amb gralles.

 

 

 

 

 

 

 

El ball:

Los comentarios están cerrados.