Casal Nacionalista de la Barceloneta, Esbart Dansaire del

Anys 1920 al 1930:

L’Esbart Dansaire del Casal Nacionalista de la Barceloneta (Barcelona) fa la seva festa de presentació el diumenge 3 de setembre de 1920, coincidint amb la festa major del mateix barri.

A les quatre de la tarda i acompanyats per l’Orfeó « Eco de Catalunya » fa la seva presentació l’esbart que dirigeig la Sra. Josefa Carulla de Homs.

La ballada es fa al magnífic envelat que cada any per Sant Miquel se solía muntar al barri de la Barceloneta.

 

El mes de juny de 1921 l'esbart participa en l'Aplec de la Sardana a Vallvidrera.

Programa de mà de l'Aplec de la Sardana a Vallvidrera de l'any 1921.

 

 

 

Programa d'actes de les Festes de la Exposició Internacional d'Industries Elèctriques. Anunciava l'actuació de l'Esbart del Casal Nacionalista de la Barceloneta a la Plaça d'Artés. 27 de novembre de 1921.

 

El diumenge 21 de juny de 1925 l'Esbart Dansaire del Casal Nacionalista de La Barceloneta va oferir una exhibició de dansa tradicional en la festa organitzada per la "Asociación de dependientes, de agentes de aduanas, consignatarios, armadores y similares" En l'acte que va durar tot el dia també es va inaugurar el "Museo Arancelario". Al vespre, entre els diferents balls i danses que l'esbart dansaire va presentar, es trobava el Ball de Gitanes del Vallès recull del mestre Joan Rigall. Va acompanyar la vetllada la magnífica actuació de l'Orfeó Llevant amb el tenor Galve.

 

 

L'any 1928 Joan Matas Higuanet, dansaire de l'Esbart Folk-lore de Catalunya, passa a dirigir l'Esbart Dansaire del Casal Nacionalista de la Barceloneta solia actuar conjuntament amb l'Esbart Sant Jordi del barri barceloní de Sants que també dirigia Joan Matas.

 

 

 

 

 

 

Bibliografia i fonts consultades:

La Vanguardia. Divendres 25 de novembre de 1921. Pàgina 10.

La Vanguardia. Dimarts 23 de juny de 1925. Pàgina 9.

Arxiu de l'Obra del Ballet Popular.

Fons documental de l'autor.

Los comentarios están cerrados.