Casal Nacionalista Martinenc, Esbart Dansaire del

 

L’Esbart Català de Dansaires, gràcies a les gestions d’Aureli Capmany i Felip Blasco, s’encarregarà l'any 1914 de la direcció artística del recent aparegut Esbart del Casal Nacionalista Martinenc.

A les 9 de la nit del dia 4 d'abril de 1914 l'Esbart del Casal Nacionalista Martinenc i el baríton Sr Batlle i els concertistes Joan Soler i Eulàlia van fer una audició de dansa i música catalana a l'Ateneu Regionalista del districte sisè de la ciutat de Barcelona.

 

El diumenge 6 d'octubre de 1918 al camp d'esports del Júpiter es va celebrar un homenatge que les entitats excursionistes de Catalunya adherides a l'Aplec de Sant Miquel del Fay van tributar a la secció excursionista del mateix club esportiu. La festa va anar a càrrec de les següents entitats: Societat Coral Catalunya Nova, l'Esbart del Casal Nacionalista Martinenc i la cobla Barcelonina.

 

El diumenge 24 d'agost de 1919 a la tarda, l'esbart dona un recital de danses a l'entitat coral La Lira de Sant Andreu.

 

El dia 23 de setembre de 1919 l'esbart ofereix un recital de danses per la festa major de Mataró.

 

L’any 1920 l'Esbart del Casal Nacionalista Martinenc balla a Massanet de la Selva, coincidint amb la festa major d’aquella població. L’actuació es fa a l’envelat el dia 10 d’agost a dos quarts de set de la tarda.

 

El 5 de juny de 1921 l'esbart participa en el tradicional Aplec de la Sardana a Vallvidrera.

 

 

 

 

Bibliografia i fonts consultades:

La Vanguardia. Dissabte 4 d'abril de 1914. Pàgina 4.

La Vanguardia. Dilluns 18 d'agost de 1919. Pàgina 2.

La Vanguardia. Diumenge 20 d'agost de 1920. Pàgina 10.

Los comentarios están cerrados.