Cassà, Esbart Dansaires de

 

L’Esbart Dansaire de Cassà està format per balladors de les colles sardanistes del poble i està integrat en l’associació Amics de la Sardana. La seva formació va sorgir com a complement a la rigidesa dels assajos de sardanes per tal que, multiplicant les activitats, es pogués sostenir la il·lusió i la motivació dels balladors. De totes maneres aquesta motivació no va ser fàcil. Se’ls va dir que, per poder anar a Alemanya a ballar sardanes, havien de fer tan sols una dansa. Així va ser. Al cap de mig any ja se n’assajava una altra i ja no es va aturar el repertori.

Primers integrants de l'esbart dansaire a Ulm (Alemanya). Drets, d'esquerra a dreta: Maria Cano, Núria Puig, Ester Llach, Iolanda Viñolas, Neus Puig, Marta Cla, Anna Rabionet i Emma Llach. Ajupits: Dani Gil, Carles Brucet, Arnau Pujol, Jordi Solench, Carles Gil, Quim Menció i Elvis Mallorquí.

 

Aquesta formació ha tingut dues èpoques. La primera anà des de 1992 a 1995 i estava format per dansaires de Mans Amigues i Celístia, sota les ordres de l’Esteve Puig.

Actuació a Cassà del 26 de setembre de 1993.

 

Actuació a la plaça de la Coma de Cassà en el marc de la Campanya per Bòsnia, el 1995.

 

D’aquesta primera època destaquem el primer any -1992- tant pel bateig de l'esbart com per les seves actuacions internacionals de primer nivell: el 15 i el 16 d'agost actuaren a l'aplec internacional de Brussel·les. Del 27 al 31 del mateix mes varen fer una exhibició a la Gymnastada d'Ulm, a Alemanya. I el 19 i 20 de setembre van actuar a la biennal de dansa de Lió.

La segona època començà el 1998, quan reinicià les seves actuacions. Aquesta vegada format en la seva major part pels joves balladors de la colla sardanista Il·lusions.

1998, l'esbart reprèn l'activitat i actuen a Blanes, a la vuitena trobada d'esbarts infantils i juvenils de les comarques gironines.

 

Sota el mestratge, primer de Robert Renedo i després d´en Santi Ferrer Fàbrega i la Mati Adam,  fan un notable treball de recerca i presentació de balls populars dels més variats punts de la nostra geografia. Posteriorment en varen ser entrenadors la Jess Padrosa i actualment (temporada 2013), en Joan Gonzàlez.

Des de llavors ha seguit una notable progressió. Les seves actuacions, tot i la jovenesa dels balladors, no estan exemptes d’una frescor i d’una qualitat encomiables i, lluny de caure en la monotonia, cada temporada afegeixen noves danses al seu repertori, totes amb el seu vestuari específic. Actualment hi ha un excepcional planter de balladors infantils, però s'han aturat les actuacions de la colla gran per manca de dansaries.

Los comentarios están cerrados.