Centre Moral d’Arenys de Munt, Esbart Dansaire del

Contacte:

Telèfon:  93 793 83 79 - 651 69 82 86

 

Assajos, mestres, dies i horaris:

BENJAMINS: Mireia Subirana i Aina Vila (grup nou)

Divendres de 17h a 18h

ALEVINS: Maria Lladó i Maria Romà

Dissabtes de 12h a 13h

INFANTILS: Edu Roca i Elena Ordeig

Dissabtes de 11h a 12h

JUVENILS: Miriam Duran, Sergi Ojeda i Jesus Coca

Divendres de 20h a 21,30H

COS DE DANSA: Carles Marpons

Dimecres de 21,30h a 23h.

 

Correu e[email protected]

 

Web:

http://esbartarenysdemunt.blogspot.com

 

 

L'Esbart Dansaire del Centre Moral d'Arenys de Munt va començar la seva tasca l'any 1977 sota la direcció de Maria Recasens (1977-1987). Des del 1987, i fins avui, Guillem Roca porta la direcció artística.

Formen part de l'entitat 170 dansaires, agrupats en tres seccions infantils, una juvenil i el cos de dansa. Darrere, hi ha un gran nombre de persones que, de forma desinteressada, col.laboren en les diferents tasques que exigeix l'activitat de l'Esbart.

Al llarg d'aquests anys ha realitzat nombroses actuacions arreu dels Països Catalans i també a diversos països d'Europa (gires particulars, Festivals Internacionals de Dansa i diverses edicions de l'"Aplec Internacional de la Sardana i mostra de Grups Folklòrics").
L'agost de 1998 va participar a Fukuoka (Japó) a la trobada catalano-nipona "Feel the wind of Catalonia".
L'Esbart s'interessa i participa en altres vessants relacionades amb el món de la dansa:
- La recerca i recull d'informació i documentació dins l'àmbit del seu municipi i comarca. Una mostra n'és el patrimoni que ha generat en indumentària, documentació escrita, sonora, gràfica i etnològica, des del seus inicis.

- La creació coreogràfica, ja sigui adaptant danses d'arrel tradicional a dalt l'escenari, o creant danses absolutament originals, tant en la música com en el ball ("A Manera d'Havanera" i "Punts de Puntes").

- La participació activa en diverses tasques de tipus social per a donar a conèixer i promoure la dansa (organització d' activitats recreatives; participació en diversos espectacles multitudinaris: Jocs Olímpics, Paralímpics, l'any 1992 i American Bowl, el 1993; muntatge de diverses exposicions i organització de Trobades d'Esbarts Infantils i Juvenils al municipi).

- L'Esbart és membre adherit de l'Agrupament d'Esbarts Dansaires de Catalunya.

 

 

Any 1970 a 1979:

 

 

 

Any 1980 a 1989:

 

 

 

Any 1990 a 1999:

 

 

 

 

Any 2000 a 2009:

El 27 de setembre de 2009 l’Esbart Dansaire del Centre Moral d’Arenys de Munt, amb l’espectacle Essències, va ser l’encarregat d’inaugurar la nova temporada de tardor del Teatre Principal d’Arenys de Mar. Essències és un pas endavant en la trajectòria d’aquest Esbart, fins ara centrat tan sols en el repertori popular i tradicional català. L’espectacle compta amb música molt eclèctica, amb noms com Granados, Mompou, Joan Manuel Serrat o l’Elèctrica Dharma. A partir d’aquests ritmes, l’Esbart ofereix una arriscada proposta coreogràfica que molt mostrar l’íntima connexió de la dansa amb els sentiments.

 

 

 

Any 2010 a 2019:

L'esbart participa en la Roda d'Esbarts Catalonia.

 

 

 

Los comentarios están cerrados.