Dansaires Catalans de Sant Llorenç Cerdans

Dansaires Catalans

Contacteu :

Presidenta : Verònica RAMON telèfon : 04.68.39.59.23 1 Rue de la Redoute 66260 - Sant Llorenç de Cerdans


Desprès de la Segona Guerra Mundial, i d'una llarga absència, els joves de Sant Llorenç de Cerdans tenien moltes ganes de divertir-se, eren els anys 50.
Tenien la idea de tornar a fer viure el nostre folklore català. Retrobaren els passos i les figures del la famosa quadrilla que els  avantpassats ballaven els dies de festa i que poc a poc s'anaven esborrant de la memòria. Varen retrobar les partitures de les diverses quadrilles de cal "Menjons", i escolliren "El Flamdart". Els assaigs
començaren a la sala dels "Treballadors Sindicats", dirigits per en Jaume Borrat, en Joan Massot, en Joan Boix dit en "Passa".
També hi participaven la Rosa Budot i l'Elena Roig "la Frai", i al violí hi havia en Pierrot Calvet i en Robert Casenova que era mestre a Vilaroja. Passats 4 o 5 mesos de repeticions obstinades, la primera representació pública es va fer el dimarts de carnaval de l'any 1946 amb una vintena de parelles mudades amb el vestit tradicional català.

Durant l'any 2002, alguns dels antics dansaires van repetir junts i es va crear un grup d'adults. Poc a poc aquest grup es va enfortir de tal manera que, l'any 2003 el folklore català de Sant Llorenç de Cerdans començava una nova expansió. Actualment els grups d'adults i de nens tenen una trentena de dansaires cadascun. L'associació té doncs més de 50 dansaires amb els quals formen un dels grups més nombrós de la comarca.

Los comentarios están cerrados.