Dansaires Catalans de Sant Llorenç Cerdans

Dansaires Catalans:

Contacteu:

Presidenta: Veronica Ramon. Tel: 04683959231 Rue de la Redoute 66260 - Sant Llorenç de Cerdans.

Després de la Segona Guerra Mundial i d'una llarga absencia , els joves de Sant Llorenç de Cerdans tenien moltes ganes de divertir-se, enen els anys 50 del sXX. Tenien la idea de tornar a fer reviure el folklore català que els seus avantpassats en tantes ocasions havien representat. Retrobaren els passos i les figures de la famosa Quadrilla que els seus pares i avis ballaven els dies de festa i que poc a poc anaven esborrant-se de la memòria. Varen retrobar les partitures de les diverses quadrilles de cal Menjons. Els assajos van començar a la sala dels Treballadors Sindicats, dirigits per en Jaume Borrat, en Joan Massot, en Joan Boix dit "en Passa". També hi participaven la Rosa Budot i l'Elena Roig "la Frai" i al violí hi havia en Pierrot Calvet i en Robert Casanova que era mestre a Vilaroja.

Passats quatre o cinc mesos de repeticions obstinades, la primera representació pública es va fer el dimarts de carnaval de l'any 1946 amb una vintena de parelles mudades amb el vestit tradicional català.

Durant l'any 2002, alguns dels antics dansaires van repetir junts i es va crear un grup d'adults. Poc a poc aquest grup es va enfortir de tal manera que, l'any 2003 el folklore català de Sant Llorenç de Cerdans començava una nova expansió. Actualment els grups d'adults i de nens tenen una trentena de dansaires cadascun. L'associació té doncs més de 50 dansaires amb els quals formen un dels grups més nombrós de la comarca.

Los comentarios están cerrados.