Montgrí, Esbart

 

L’any 1981 va néixer l’Agrupació Colla Continuïtat, amb la voluntat de fer cursets per a l’ensenyament de la sardana a Torroella de Montgrí. Aquell mateix any ja es va participar a les Trobades Sardanistes Infantils de les Comarques Gironines i es va organitzar la de Torroella. Més tard es va establir el nom actual d’Associació Sardanista Continuïtat. L’objectiu inicial es va ampliar amb la creació de colles sardanistes a partir de 1984 i l’Esbart Montgrí l'any 1989.

L’objectiu principal de l’Associació és la difusió de la sardana i les danses tradicionals catalanes, treballant amb la mainada i el jovent.

Com he dit abans, l'esbart es va inicia l'any 1989 per completar la formació dels dansaires de les colles i augmentar les possibilitats de les seves actuacions.

En el decurs d'aquests anys han creat uns quants espectacles com son:

"Trencats i seguits" : És un espectacle, estrenat l'any 1994, on es mostra l'evolució musical i coreogràfica de la sardana, des del contrapàs i la sardana curta a la sardana llarga i de punts lliures. Amb un vestuari adequat a cada època, ha merescut els millors elogis del sardanisme de tot Catalunya i ha estat premiat per l'Obra del Ballet Popular.

"La Punyalada": És un espectacle de dansa, música i cant basat en la novel·la La Punyalada de l'escriptor olotí Marià Vayreda que es fa juntament amb l'Esbart Olot i amb la col·laboració musical del grup Clau de Lluna. Es va estrenar el juny del 1997 dins el Festival Internacional de Música de Torroella.

"Torroella 1900": És un espectacle de balls vuitcentistes estrenat a Torroella el novembre del 1998, basat en l'ambientació d'una festa major de començaments del s XX.

Los comentarios están cerrados.