Montseny, Esbart

Francesc de Borja Comes i Labazui (Barcelona, 1925-1987) Fou fundador de l' Esbart Santa Maria del Centre Moral i Cultural del Poble-nou el qual, més endavant passaria a ser l’actual Esbart Montseny.

 

 

Programa de l'Esbart Montseny.

 

Any 1958.

 

L'any 1958 l'Esbart Montseny va preparar dos balls per a ser estrenats dins l'òpera "Marina". Aquests van ser: el Contrapàs de Sant Genís de Palafolls i el ball de Nyacres de Roses. El mestre instrumentador d'aquests dos balls va ser el director musical de l'esbart en Josep Gravalosa. Per a realitzar aquesta presentació l'esbart va demanar la col·laboració i assessorament del mestre Francesc de Borja Comes.

L'esbart infantil va incorporar al seu repertori el ball de nans nous de Berga (temporada 1958-59).

 

El 23 de novembre de 1958 l'Esbart Montseny va realitzar el tradicional festival de dansa i sardanes conjuntament amb la Coral Sant Jordi i les cobles: Barcelona, Montgrins, Badalona i Popular.

 

L'Esbart Montseny participa el 7 de desembre en la "Festa de les noies" en la que s'aprofita a més de ballar, homenatjar a les noies de l'esbart.

 

El dia 14 de desembre del mateix any l'esbart va organitzar la visita anual a la tomba d'Aureli Capmany, soci d'honor de l'entitat.

 

El dia 20 del mateix mes l'esbart va realitzar un recital de danses amb comentaris de Manuel Cubeles i Soler, mestre, aleshores, de l'Esbart Sarrià.i fundador de l'Esbart Verdaguer.

 

Programa de les Festes de La Mercè de l'any 1959. L'Esbart Montseny va ballar a les 22.30h al carrer de la Princesa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bibliografia i fonts consultades:

Arxiu de l'Obra del Ballet Popular.

Arxiu de l'autor.

0 Respuestas

  1. […] Francesc de Borja Comes i Labazui (Barcelona, 1925-1987) fou fundador de l’Esbart Santa Maria del Centre Moral i Cultural del Poble-nou el qual, més endavant passaria a ser l'Esbart Monseny. […]