Orfeó de Castellví, Esbart de l’

 

Castellví de Rosanes és un municipi de la comarca del Baix Llobregat i de la comarca natural del Montserratí. Es troba al vessant nord del sector més septentrional del massís de l'Ordal i s'estén fins a la riba del riu Anoia, arribant per l'est fins a les immediacions del Llobregat.

El terme municipal té una extensió de 16,04 km² i està format, a més del nucli urbà, pels barris dels Àngels i Miralles i les urbanitzacions de Can Sunyer del Palau, el Taió i Valldaina.

L'accés principal és la carretera de Martorell a Gelida (C-243b), si bé també existeix un tramat de camins carreters que connecten el poble amb Corbera de Llobregat i Sant Andreu de la Barca.

La Festa Major se celebra el darrer cap de setmana de maig en honor a Sant Isidre, patró de la localitat, i el mes de setembre –coincidint amb el tancament de la verema– té lloc la Festa petita de Sant Miquel, vinculada a la tradició vitivinícola de Castellví. El Dilluns de Pasqua es realitza la tradicional cantada de caramelles pels principals carrers i nuclis del municipi.

Des de 1958, pels volts del 2 d'agost (festivitat de la Mare de Déu dels Àngels), s'organitza l'Aplec dels Àngels a l'entorn de la capella d'aquest barri.

Entre els anys 40, 50 i 60 de sXX, existia un esbart dansaire que formava part de l'orfeó i que participava en totes les festes de la vila a més d'efectuar alguna sortida a localitats properes.

Membres de l'Esbart de l'Orfeó de Castellví.

Esbart de l'Orfeó de Castellví ballant el Ball de Gitanes de Sitges.

Ballant la Bolangera de Solsona ?

L'esbart ballant la contradansa del Ball de Gitanes del Vallès.

L'Esbart de l'Orfeó de Castellví ballant la jota del Ball de Gitanes del Vallès.

Los comentarios están cerrados.