Pallarès, Esbart

 

Alguns dels esbarts de més renom solien tenir i en ocasions crear delegacions en altres indrets de la geografia catalana. Tal és el cas de Ballets de Catalunya (Barcelona) que tenia com adherit a l'Esbart Pallarès (La Pobla de Segur) després d'haver col·laborat desinteressadament  en l'ensenyança i aportació de balls i danses tradicionals per a la elaboració del seu repertori.

Programa de mà de la exhibició de danses tradicionals realitzada per l'Esbart Pallarès adherit a Ballets de Catalunya.

 

L'Esbart Pallarès de la Pobla (ball dels Llancers). Aquesta dansa va ser ballada el 17 de juny de 1958, vetlla de de la Mare de Déu de Ribera. Es va dir que es mantindria la tradició de ballar-la cada any el mateix dia, però va ser interpretada només en aquella ocasió. Se'n conserva la música per a cobla i un enregistrament simple amb la melodia. (Pallars Jussà Arxiu Històric de Lleida Arxiu Fotogràfic de Barcelona).

En la fotografia anterior es poden veure: Pere Flores amb la Pepita Seix. La Carme Boixareu Balust, l'Ignasi Farreres i darrere l'Antoni Porta. La Conxita Samsó amb lo Jordi Subirana i darrere el seu germà Josep Maria. A la dreta la Marisa Boixareu Areny amb l'Agustí íter i darrere l'Antoni Tirbió.

 

L'Esbart Pallarès de la Pobla de Segur va realitzar una exhibició de danses tradicionals el 22 de juny de 1958. El seu director era en Victor Roda i l'assessor tècnic Joan Lluís. Musicalment va acompanyar l'esbart la cobla Amoga de Vidreres (Girona).

Programa de mà de la exhibició de danses. 22 de juny de 1958.

 

 

 

L'Esbart Pallarès de la Pobla de Segur.

 

 

 

L'Esbart Pallarès de la Pobla a França (Montrejeau) l'any 1960.

 

 

 

Any 1961. El aleshores Príncep d'Espanya Juan Carlos de Borbón, convidat a ballar sardanes amb els membres de l'Esbart Pallarès.

Membres de l'Esbart Pallarès amb Juan Carlos de Borbón. Any 1961.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bibliografia i fonts consultades:

Arxiu de l'Obra del Ballet Popular.

Ajuntament de la Pobla de Segur.

Fons documental de Frederic Gaude Viñas

Los comentarios están cerrados.