BALLETS DE L’AISMALIBAR

El mes de setembre de l’any 1949 es forma un grup de “ballets” dins l’empresa Aismalibar inscrit a la “Obra de Educación y Descanso” dirigit pel Sr Jofre Margarit i Tayà.

Podem dir doncs que és el primer Esbart Dansaire que es forma a Mas Rampinyo i que se’n te coneixement.

El Sr Margarit sol.licita els locals de “La Unió” per a fer els assajos donat que la majoria dels components de l’Esbart són socis d’aquesta entitat.

JOFRE MARGARIT I TAYÀ MESTRE DE DANSA I MÚSIC (AUTOR DE LES SARDANES MARTA I LA GRAN FESTA, ESTRENADES L’ANY 1950 A MAS RAMPINYO) I PRESIDENT DE « LA UNIÓ » ENTRE 1961 I 1963.

 

 

1R ESBART DANSAIRE QUE ES TE CONEIXEMENT A MAS RAMPINYO. ANY 1949. “BALLETS DE L’AISMALIBAR”

 

FREDERIC GAUDE I PARDILLOS AMB SERAFINA VIÑAS I GANDIA ANAVEN A REFORÇAR L’ESBART DE L’AISMALIBAR "BALLETS DE L'AISMALIBAR". ANY 1950.

 

Tot i que l’esbart pertany a la fàbrica Aismalibar, son tots socis de « La Unió » pel que existeix una consuetud entre la direcció de la fàbrica i l’entitat que fa de l’esbart un nexe d’unió entre totes dues.

Programa de mà de la Festa del Treball (18 de juliol de 1950) L'esbart fa la presentació del grup infantil.

La secció infantil de l'Esbart Ballets de l'Aismalibar ballant la Bolangera de Castellbó. 18 de juliol de 1950.

La secció infantil de l'Esbart Ballets de l'Aismalibar. Estrena del Ball de Cercolets de Vilafranca del Penedès. 18 de juliol de 1950.

El mestre Margarit pujant a "l'angelet" al cim dels cercolets.

Estrena del Ball de Cercolets de Vilafranca del Penedès. 18 de juliol de 1950.

 

El mestre Margarit ballant una sardana amb tres de les seves dansaires. Any 1950.

 

 

L'any 1951 el mestre Pere Vidal i Brunet de Barcelona, acompanya al mestre Margarit i l'ajuda en els assajos de l'esbart.

L’Esbart assajant als jardins de la fàbrica “Aismalibar” Mas Rampinyo. 20 de maig de 1951. Dirigint l’assaig el Sr Pere Vidal i Brunet, deixeble de Joan Rigall i Casajuana, d’esquenes a la càmara. Al fons i a la dreta, el Sr Margarit. També hi eren el pare (Frederic Gaude i Pardillos) i la mare (Serafina Viñas i Gandia és la primera dona que es veu a l'esquerra de la fotografia).

 

Després dels assajos realitzats al Club Aismalibar (pista de frontón) els dansaires de l'Esbart Ballets de l'Aismalibar van presentar el Ball de Gitanes a diferents llocs...

Ballant les catxutxes del Ball de Gitanes.

Ballant la Jota dels Ball de Gitanes.

 

Per saber-ne més feu click aquí

 

 

 

 

 

 

Bibliografia i fonts consultades:

Arxiu família Escrigas (Mas Rampinyo)

Arxiu de La Unió de Mas Rampinyo.

Arxiu personal de Frederic Gaude i Pardillos.

Los comentarios están cerrados.