Sant Esteve Sesrovires, Esbart Dansaire de

 

 

Any 1970 a 1979:

A finals dels anys 70 del sXX i animats per una activitat d'estiu per als infants locals es va recuperar per darrera vegada el Ball de Garlandes de Sant Esteve Sesrovires. Mossèn Joan Puig va demanar al  Sr Josep Rodríguez, que venia de l'Esbart Dansaire de Martorell que li donés un cop de mà en l'organització d'activitats pels casals d'estiu al Casal Cultural, accedint de bon grat, encarregant-se del tema de dansa tradicional i ball de bastons, també es feien sardanes, teatre, etc. La primera actuació es va fer per la festa de final de casals d'estiu l'any 1979. També van tornar a ballar el dia de Sant Esteve, el 26 de desembre d'aquell mateix any. S'encarregaven de la direcció dels dansaires Josep Rodríguez i Elena Sentís amb força experiència i que venia d'una família dedicada al folklore: l'àvi Joan Bial, que juntament amb Joan Rigall havien dirigit l'Esbart Folklore de Catalunya , la seva mare que també havia dirigit el mateix esbart i parella de dansa amb el seu pare Eudald Sentís.

L'any 1979 es crea un esbart dansaire a la vila, el qual s'encarregarà de mantenir viva aquesta dansa durant uns anys. Dins l'esbart també hi havia la colla bastonera. L'esbart es dirà Esbart Dansaire de Sant Esteve Sesrovires.

Logotip de l'esbart.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Any 1980 a 1989:

 

Les parelles de l'Esbart de Sant Esteve Sesrovires ballant a la Plaça del Dr Tarrés. Any 1980.
Parelles de l'Esbart de Sant Esteve Sesrovires ballant a la Plaça del Dr Tarrés. Any 1980.

L'esbart ballant als jardins del Restaurant Ca n'Amat. Any 1981.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Any 1990 a 1999:

L'Esbart dansaire de Sant Esteve Sesrovires desapareix entrats els anys 90 del sXX. Darrerament ja transformat en colla bastonera, no més es reunia la gent per ballar garlandes el dia de Sant Esteve el dia 26 de desembre.

 

Al desaparèixer l'esbart, son els mateixos antics dansaires i altra gent del mateix poble qui continua la tradició de donar vida anualment a la dansa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bibliografia:

NAVARRO CODINA, Míriam. El Ball de Garlandes de Sant Esteve Sesrovires. Abril de 2008.

Los comentarios están cerrados.