Sant Pau del Camp, Esbart

 

 

Any 1950 a 1959:

L'Esbart Sant Pau del Camp va ser fundat l'any 1956. Estava dirigit per Josep Pons i Giménez (1927-2008) vinculat a molts altres esbarts. ajudat sempre incondicionalment pel seu íntim amic Leandre Ferrando (segon director). Tots dos van començar com a dansaires a l'Esbart Folklore de Catalunya

 

El diumenge 7 d'octubre de 1956 l'Esbart Sant Pau del Camp participa en l'homenatge a la memòria del Dr Fleming juntament amb altres entitats del món de la cultura en el recinte de Santa Creu.

 

El mes de febrer de l'any 1958 l'esbart celebra el segon aniversari de la seva fundació. L'Esbart Sant Pau del Camp va oferir als seus' associats i famílies un selecte recital de balls catalans sota la
direcció dels mestres Josep Pons i Giménez i Leandre Ferrando i Canals. Destacant
el primer ball titulat la Moixiganga de Siges i el segón titulat la Disfressada de Corbera de Llobregat. En el final de festa hi van intervenir els senyors Dalmau i Viñas. També van intervenir Enric Casademont, Pilar Montero, amb el seu inseparable «Pauline" i Josep Llasat. La presentació va ser del locutor de Radio Nacional, Lluís Pruneda.

 

L'esbart va participar juntament amb altres entitats culturals en el "Festival Pro-damnificados de Valencia" realitzat al camp de Les Corts del Club de Fútbol Barcelona i organitzat per l'Orfeó Canigó.

Programa de mà del festival. Diumenge 15 de desembre.

 

 

El diari "La Hoja del Lunes" del 15 de juny de 1959, ens deixa el testimoni d'una de les col·laboracions benèfiques de l'Esbart Sant Pau del Camp "... Con gran éxito se ha celebrado la clausura de la V Campaña Infantil en el Hospital de la Santa Cruz y San Pablo, a favor de los niños acogidos en los pabellones de San Federico i Santa Victoria..." "...tomaron parte el Esbart "Sant Pau del Camp" representado por su presidente don José Pons...

Esbart Sant Pau del Camp. Any 1959.

Josep Pons i Giménez atent a l'actuació de l'esbart.

 

 

 

 

 

 

 

 

Any 1960 a 1969:

Durant els anys 60 del sXX els dansaires de l'esbart van ser:

Homes: Josep Maria Alonso, Andreu Buenafuente, Josep Buenafuente, Bonaventura Contreras, Eduard Font, Manuel Font, Salvador Font, Albert García, Gabriel García, Carles González, Antoni Inglés, Jordi Linares, Josep Martí, Carpofor Majia, Daniel Mejia.

Dones: Maria Isabel Baqué, Maria Rosa Bondia, Rosa Maria Clarasó, Carme Comín, Núria Fontes, Pilar González, Conxita Martí, Eulàlia Perarnau, Cristina Ruíz, Núria Ruíz, Lolita Sevilla, Eulàlia Ustrell, Elisa Taberner, Teresa Vicente.

 

Programa de mà del IXè aniversari de l'Esbart Sant Pau del Camp. 7 de febrer de 1965.

 

Cartell anunciador del festival del Xè aniversari de l'Esbart Sant Pau del Camp.

Programa de mà. El Xè festival d'aniversari el van fer al Palau de la Música Catalana. Es va fer un homenatge al seu mestre Josep Pons. Any 1966.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Any 1970 a 1979:

L'any 1977 Frederic Gaude Viñas entra a formar part, a tall de col·laborador, del cos de dansa de l'Esbart Sant Pau del Camp sota la direcció de Josep Pons i Leandre Ferrando. Gaude en el decurs d'aquells anys (1976-1981) estava a cavall de l'Esbart Folklore de Catalunya, Esbart de La Unió de Mas Rampinyo, Esbart de l'Orfeó de Sants, Esbart de Tremp, Esbart de Sant Feliu de Llobregat de l'Agrupació Cultural i Folklòrica, Esbart Marboleny de Les Preses i Ballets de Catalunya; uns com a dansaire i altres com a director.

Esbart Sant Pau del Camp. Any 1978. Davant i d'esquenes Frederic Gaude Viñas en una de les actuacions de l'esbart a Sabadell.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Any 1980 a 1989:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bibliografia i fonts consultades:

Fons documental de l'autor.

La Vanguardia. 5 d'octubre de 1956. Pàgina 15.

Hoja del Lunes. 15 de juny de 1959. Pàgina 9.

Los comentarios están cerrados.