Sarrià, Esbart

Contacte:

President: Ricard Bonfill 666238372
Secretaria: Dolors Barrot 690743771
web Esbart: www.esbartsarria.com
Correu electrònic: [email protected]

 

 

 

 

 

Any 1950 a 1959:

L'Esbart Sarrià fou fundat l'any 1954 per Manuel Cubeles i Solé (iniciat a l'Esbart del Centre Social de Betlem (director: Joan Bial i Serra) i a l'Esbart Folklore de Catalunya i fundador de l'Esbart Verdaguer). Però no va realitzar la seva primera actuació pública fins a la festa de Sant Josep de 1955. L'estatge social estava al Centre Parroquial de Sarrià.

Retall del diari del dia de la presentació de l'Esbart Sarrià.

 

Festival de dansa del primer aniversari de l'Esbart Sarrià.

 

Actuació Homenatge a Joaquim Serra. 23 d'agost de 1958.

 

 

L'any 1959 l'Esbart Sarrià estrena un espectacle titulat "La Patum de Berga" (Retaule berguedà) creació de Manuel Cubeles; estrenat amb motiu del 5è aniversari de l’esbart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Any 1960 a 1969:

Quan el mestre Cubeles deixà l’Esbart després de 8 anys, el 1962 se’n van fer càrrec un dels seus millors deixebles, en Jordi Torres i Garcia secundat per la seva muller Carme Montoliu i Larrocha.

 

L'alcalde de Barcelona Josep Maria de Porcioles es va unir als membres de l'Esbart Sarrià per a ballar una sardana. També s'hi va afegir el conseller Federico Amat. " La Vanguardia Española".

 

 

Programa de mà de les Festes de La Mercè de l'any 1963.

 

 

Actuació de l'Esbart Sarrià al Palau de les Nacions de Montjuic per la fira "Hogarhotel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Any 1970 a 1979:

L'esbart va actualitzar el nom l'any 1976, quan va incorporar danses provinents de totes les terres de parla catalana i també d'originàries de països com ara Grècia, Mèxic, les Filipines, Israel o el Perú. A partir d'aleshores va passar a dir-se "Esbart Sarrià - Ballet Folklòric Sarrià".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Any 1980 a 1989:

En la fotografia Araceli Vera López i Joan Ribas Riera membres de l'esbart, ballant l'Espunyolet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Any 1990 a 1999:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Any 2000 a 2009:

L’any 2007 es va fer càrrec de la direcció de l’esbart en Lluís Fabregat i Escribà fins a l’octubre del 2015.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Any 2010 a 2019:

El mes d'octubre de 2015, any que es va celebrar el 60è aniversari, es fa càrrec de la direcció de l'esbart en Manel Carpi i Rosell que referma l'activitat de l'Esbart amb la participació en la Roda d'Esbarts Veterans, i amb actuacions en festes populars com la Fira medieval del barri de l'Hospital a Olesa de Bonesvalls.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Any 2020 a 2029;

Al 2020 Alfons Bermejo es fa càrrec de la direcció artística de l'Esbart, i tot i que es manté la diversitat d'actuacions, s'aposta per un estil renovat, amb coreografies muntades amb jocs sobre una mescla de cançons populars. El 26 d’octubre del 2021, Alfons Bermejo deixa la direccó de l’esbart Sarrià.

El 2021, Manel Carpi i Rosell torna a prendre la direcció de l'Esbart el dia 2 de desembre per sumir l'acte de cloenda de Cultura Popular any Cubeles el dia 18 de març de 2022 per homenatjar el Mestre Manuel Cubeles i Solé, en aquest acte ballaran els dos únics dansaires que estan en actiu des que el va fundar Manuel Cubeles i que encara ballen a l'esbart de Sarrià amb el grup de veterans, aquests són: Araceli Vera i López i Joan Ribas i Riera, ballant l'Espunyolet del Ripollès dirigit per Manel Carpi i Rosell amb coreografia de Manuel Cubeles, música de la Cobla Cadaqués, instrumentació de Joaquim Serra. La cloenda de l'any Cubeles se celebrarà al teatre del Centre Parroquial de Sarrià on ell va fundar i dirigir l'esbart de Sarrià. Després Manel Carpi deixa la direcció i només col·laborarà en algun assaig puntual tot esperant trobar algun substitut.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bibliografia i fonts consultades:

Fons documental de l'autor.

Sr Manel Carpi.

 

Los comentarios están cerrados.