Vilanova de Bellpuig, Esbart Dansaire de

 

Any 1940 a 1949:

L'any 1945 es forma a Vilanova de Bellpuig un grup de noies amb la intenció de representar balls i danses de la zona tot coincidint amb les festivitats de la vila.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Any 1950 a 1959:

L'any 1950 aquest grup passa a ser mixte de nois i noies. El mateix any, per Pasqua, el grup de dansaires comença a participar en les Caramelles

L'any 1952, de les mans de la mestra Glòria Tudela i Caparró continua el mestratge d'aquest grup.

 

 

 

 

 

 

 

Any 1960 a 1969:

 

 

 

 

 

 

 

 

Any 1970 a 1979:

L'any 1977 es constitueix formalment l'esbart dansaire format pels dansaires dels primitius grups de dansa. S'anomenarà Esbart Dansaire de Vilanova de Bellpuig. La nova mestra de l'esbart serà una deixeble de na Glòria Tudela, na Pilar Torrades i Andrés. La nova mestra, a més,  es desplaçarà durant una bona temporada a Lleida per a rebre classes de les monitores de la "Secció Femenina de Coros y Danzas".

 

 

 

 

 

 

 

Any 1980 a 1989:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Any 1990 a 1999:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Any 2000 a 2009:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Any 2010 a 2019:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Any 2020 a 2029:

En l'actualitat l'Esbart Dansaire de Vilanova de Bellpuig és una de les entitats que forma part de l’Agrupació Sardanista, resultat del seu compromís amb la nostra cultura i tradicions. Des de fa més de quaranta anys celebra les Caramelles, omplint de música, dansa i color els carrers del poble el diumenge de Pasqua.

Un mes abans de la Setmana Santa comencen els preparatius per organitzar els diferents grups d'edats a partir de tres anys fins a adults, així com decidir les danses a ballar i preparar el bonic vestuari per a cada ball.

Les Caramelles són el punt de trobada de les vacances de Setmana Santa, quan s’intensifiquen els assajos, on tant veïns del poble com vinguts de fora comparteixen la il·lusió de preparar una bona exhibició per al diumenge.

Per a celebrar-ho, abans d'acabar el curs escolar, tots els participants de la festa de caramelles participen d'una sortida on pares i nens gaudeixen plegats d'un dia de diversió.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bibliografia i fonts consultades:

Entrevista amb la Sra Pilar Torrades i Andrés, veïna  de Vilanova de Bellpuig.

Los comentarios están cerrados.